Voor het stucwerk binnen in uw huis of bedrijf

 • stucwerk binnen keuken
 • stucwerk binnen hal
 • stucwerk binnen woonkamer

Stucwerk binnen in uw huis of bedrijf!

Een huis bouwen of verbouwen is een grote klus. U zult veel keuzes moeten maken, ook over het stucwerk binnen en de afwerking daarvan. Wij hebben een jarenlange ervaring en adviseren u graag over mogelijke wand- en plafondoplossingen die het beste aansluiten bij uw woonwensen!

Raapwerk

Raapwerk is het vlak en strak maken van ruwe plafonds en wanden. Het wordt toegepast in vochtige ruimtes zoals badkamers en kelders voor het betegelen van de wanden.

Behang- of sausklaar

Traditionele raadplagen in overige vertrekken worden afgewerkt met afwerklagen met hetzelfde bindmiddel. Ze worden dan behang- of sausklaar afgewerkt.

Schuurwerk plafonds

Schuurwerk heeft een prachtige zanderige oppervlakte met een draaiende schaduwwerking op het plafond. Een mooi geschuurd plafond is te herkennen door gelijkmatige draaiingen die goed zichtbaar zijn bij een bepaalde lichtinval.

Schuurwerk voor een mooi egaal schaduweffect

Schuurwerk droogt egaal wit op en hoeft niet meer gesausd te worden. Het wordt in één keer aangebracht en afgewerkt om een mooi egaal schaduweffect te creëren.

Pleisterwerk

Glad pleisterwerk is naast sierpleister de meest gebruikte methode om stucwerk af te werken. Pleisterwerk is een gipslaag die, afhankelijk van de ondergrond en het soort materiaal, met een bepaalde laagdikte wordt opgebracht. Dit zal altijd nog een keer gesausd moeten worden.

Pleisterwerk voor een sjieke uitstraling

Glad pleisterwerk geeft wanden en plafonds allure en een huis een sjieke uitstraling.

Kwaliteit hoeft niet (te) duur te zijn!

Onder dat motto leveren we vakwerk tegen scherpe prijzen, geven garantie op het afgeleverde werk en krijgt u een uitstekende service.

Meer weten?

Traditionele wandafwerking

Om wanden af te werken kunt u kiezen uit verschillende materialen afhankelijk van wensen en budget. Hierin onderscheiden we de traditionele en moderne varianten. Bij traditionele wandafwerkingen kunt u denken aan fijn schuurwerk of glad pleisterwerk.

stucwerk binnen trap
stucwerk binnen keuken

Moderne varianten stucwerk

Hiernaast zijn enkele moderne varianten omschreven waar momenteel veel vraag naar is.

Wilt u meer informatie of heeft u vragen over deze of de traditionele afwerkingsmogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

Sierpleister is een mooie en praktische afwerking voor uw muren. Het heeft een textuur of motief met een fijne of grove korrel. Het is tijdloos, behoudt zijn kleur en is stootvast en krasbestendig.

Deze exclusieve, decoratieve wandafwerking is stijlvol, robuust, modern en sterk. Het heeft een betontachtig uiterlijk en geeft een strak, simpel en ruimtelijk effect. Het is uitermate geschikt voor de wandafwerking in badkamer of keuken. Qua leverancier, ontwerp en kleuren is er veel mogelijk.

Stucmarmer of Romaanse pleister wordt vaak gebruik om wanden of delen daarvan extra te benadrukken. Het heeft de klassieke uitstraling van marmer en zorgt voor een glad en strak resultaat met een ‘marmer’effect. Stucmarmer is te leveren in de meest uiteenlopende kleuren, van zachte pasteltinten tot de moderne diepere tinten.

Leemstuc is een muur- en plafondafwerking van een puur natuurlijke oorsprong en heeft een warme, fluweelachtige uitstraling. Het ademt en is vochtregulerend. Leemstuc is verkrijgbaar in een aantal standaard kleuren. Door een aantal kleuren te mengen zijn vele kleurschakeringen mogelijk.

Lijsten en ornamenten

Een stijlvolle sierlijst, een strakke plint of juist een romantisch ornament geeft de woning de uitstraling die u wilt, van modern tot klassiek. Een plint aan het plafond zorgt voor een mooie overgang van de muur naar het plafond. Laat ons weten waar uw voorkeur naar uitgaat en wij realiseren het voor u!

Daarom Stuc4U

We waren erg blij met het advies en de communicatie was top! De stukadoors hebben onze woonkamer en keuken weer licht en helder gemaakt. Heerlijk, net een nieuw huis!

Greta D.
 • Uitstekende adviezen

 • Duidelijke, gespecificeerde offerte

 • Goede communicatie

 • Betaalbaar

 • Vakmanschap

 • Stucwerk op maat

 • Afspraak is afspraak

 • Uitstekende service